Vlaams Belang steunt procureur Dams met affiches

Print
Vlaams Belang steunt procureur Dams met affiches

Vlaams Belang steunt procureur Dams met affiches

"De burger heeft de morele plicht om de politie te helpen in de bestrijding van de criminaliteit. Dat heeft niets te maken met verklikking maar alles met burgerfatsoen en burgerzin". Dat stelt Vlaams Belangfractieleider in de Antwerpse gemeenteraad Filip Dewinter (foto) in een reactie op de commotie rond de uitspraken van Antwerps procureur Herman Dams. De partij steunt diens oproep en verspreidt drie affiches.

Het Antwerpse Vlaams Belang wil het pleidooi van de Antwerpse procureur Herman Dams voor meer sociale controle ten aanzien van criminaliteit, geweld en normoverschrijdend gedrag actief ondersteunen. De kritiek dat de procureur "verklikking" in de hand werkt, slaat volgens de partij nergens op. Het gaat niet om verklikking, maar om burgerfatsoen en burgerzin, luidt het.

Het Vlaams Belang verdedigt het beleid van Antwerps procureur Herman Dams met enthousiasme. De procureur zet geen mensen tegen elkaar op, maar legt de vinger op de wonde, luidt het in een mededeling.

Website

Het Antwerpse Vlaams Belang roept de Antwerpenaren op om feiten van criminaliteit te registreren via de website www.crimimonitor.be. Tevens stelt het Vlaams Belang vanaf maandag - ter ondersteuning van Herman Dams - 3 affiches ter beschikking met de tekst: "Misdaad? Wees niet bang, uw melding is van belang! Meld geweld! Bel 101", "Misdaad? Burger attent, dader bekend! Meld geweld! Bel 101", en "Misdaad? Kijk niet weg, doe je zeg! Meld geweld! Bel 101".

Foto: Belga
Filip Dewinter