Rechtbank Hasselt geeft man 5 jaar cel voor verkrachting vriendin

Print
Rechtbank Hasselt geeft man 5 jaar cel voor verkrachting vriendin

Rechtbank Hasselt geeft man 5 jaar cel voor verkrachting vriendin

Hasselt - De Hasseltse correctionele rechtbank heeft maandag de 45-jarige Benny L. uit Hasselt bij verstek veroordeeld tot vijf jaar effectieve celstraf en 2.200 euro boete voor het mishandelen en verkrachten van zijn vriendin in november 2009.

De vrouw liep een hersenbloeding op. Ze werd door een buurman naakt, met een bebloed t-shirt en bont en blauw aangetroffen in haar appartement.

Bij het slachtoffer is een blijvende werkongeschiktheid van 40 procent vastgesteld. Ze moest een operatie ondergaan en verkeerde enige tijd in kritieke toestand. Aan de feiten hield ze een geheugenprobleem over. Ze kon zich de feiten niet meer herinneren. Blijkbaar probeerde de man in mei 2012 nog haar appartement binnen te dringen.

De man ontkende de feiten, maar er waren verklaringen van getuigen die de man zagen aan het bewuste appartementsgebouw. Zijn DNA werd ook teruggevonden in het met bloed doordrenkte t-shirt van de vrouw en onder de nagels van het slachtoffer.

De rechtbank beval maandag de onmiddellijke aanhouding van Benny L., die voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt is. Aan zijn 45-jarige ex-vriendin moet hij een provisionele schadevergoeding van 15.000 euro betalen. Hij draait daarnaast op voor de 15.682 euro gerechtskosten.

Belga
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio