Beringenaar krijgt vier jaar cel voor twee misbruikte jongetjes

Print
Beringenaar krijgt vier jaar cel voor twee misbruikte jongetjes

Beringenaar krijgt vier jaar cel voor twee misbruikte jongetjes

Beringen - Een 46-jarige man uit Beringen is maandag door de correctionele rechtbank in Hasselt veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan drie jaar effectief, wegens seksueel misbruik van twee jongetjes die bij hem kwamen logeren.

De beklaagde was familie van de moeder van de jongens. Het ging van aanrakingen tot verkrachting van de twee slachtoffertjes van zes en zeven jaar. Hij overlaadde de jongens met cadeautjes en vroeg hen tegen niemand iets te vertellen.

De rechtbank verleende de man uitstel voor een van de vier jaar cel op voorwaarde dat hij zich laat behandelen voor zijn seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hij moest zich verantwoorden voor de aanranding en verkrachting van de twee jongetjes tussen september 2010 en januari 2011.

De man ging met de jongens in bad en betastte hun geslachtsdeel. De jongens vertelden over het misbruik door hun stief achterneef, toen ze telkens onhandelbaar terugkwamen van de logeerpartijtjes in Beringen.

De rechtbank oordeelde dat de jongetjes de feiten onder een sterke morele dwang ondergingen. De man is voor vijf jaar uit zijn rechten ontzet en moet ruim 2.000 euro gerechtskosten betalen. Aan de slachtoffertjes, hun moeder en hun grootouders moet de Beringenaar in totaal bijna 10.000 euro schadevergoeding betalen.

Belga
Archieffoto


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio