Klaas Vantornout wint ook in Otegem

Print
Klaas Vantornout wint ook in Otegem

Klaas Vantornout wint ook in Otegem

Een dag nadat hij in Mol Belgisch kampioen werd, heeft Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games) maandag ook de veldrit van Otegem gewonnen. De 30-jarige West-Vlaming triomfeerde na een solo die hij in de openingsronde opzette. Bart Wellens werd afgetekend tweede, voor Sven Vanthourenhout.

Sven Nys, de vorige kampioen van België, verliet de wedstrijd op drie ronden van het einde, na een val zonder al te veel erg.

Bijna onmiddellijk na de start ging Vantornout er vandoor. De Duitser Marcel Meisen bood even tegenwerk en kreeg zeven renners achter zich, met daarbij onder andere Sven Nys, Niels Albert en Kevin Pauwels. Na vier ronden koers sloegen Bart Wellens en Sven Vanthourenhout de handen in elkaar in de achtervolging op de eenzame leider.

De kersverse kampioen kwam echter nooit meer in de problemen. Nys moest op drie ronden van het einde aan de kant na een val en gaf uiteindelijk op. Wellens slaagde er in de slotronde nog in Vanthourenhout van zich af te schudden. Marcel Meisen eigende zich de vierde plaats toe, voor Bart Aernouts en Niels Albert.

Foto: Belga