De Lijn voorbereid op aangekondigde sneeuwval

Print
De Lijn voorbereid op aangekondigde sneeuwval

De Lijn voorbereid op aangekondigde sneeuwval

De openbare vervoermaatschappijen De Lijn en MIVB hebben maatregelen genomen voor de aangekondigde sneeuwval. Om de tramsporen en de bovenleidingen ijs- en sneeuwvrij te houden, rijden bij beide maatschappijen 's nachts tramstellen op de netten. Ook spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel en spoorwegmaatschappij NMBS verhoogden vorige week de waakzaamheid van hun personeel.

De Lijn meldt maandag dat de bussen het hele jaar door op banden rijden die meer grip hebben dan gewone zomerbanden. Ook op de netten van de Vlaamse vervoermaatschappij rijden 's nachts enkele trams om de bovenleidingen ijsvrij te houden en beschikt de maatschappij over verwarmde wissels. Ook staan zowel bij De Lijn als de MIVB ploegen paraat, die waar nodig met branders de wissels opwarmen. De maatschappijen staan ook in contact met de verkeersautoriteiten.

Bij de spoorwegen is het winterplan nog steeds van kracht, dat inhoudt dat treinbestuurders indien nodig met aangepaste snelheid en aangepast remgedrag rijden en het treinmateriaal een specifieke aanpak krijgt.

Belga

Foto TVG