"Leuven zal slogan 't Stad is van iedereen' niet overnemen"

Print
"Leuven zal slogan 't Stad is van iedereen' niet overnemen"

Leuven zal slogan 't Stad is van iedereen' niet overnemen

Leuven heeft geen plannen om zoals de lokale afdeling van Groen dit weekend voorstelde de Antwerpse slogan ''t Stad is van iedereen' te adopteren. Dat zei burgemeester Louis Tobback. "Leuven verdient beter dan een tweedehandsslogan", zo reageerde Antwerps burgemeester Bart De Wever op de discussie, tijdens een chatsessie bij Gazet van Antwerpen.

Naar aanleiding van de beslissing van het nieuwe Antwerpse stadsbestuur om de slogan "'t Stad is van iedereen" niet meer te gebruiken had de Leuvense afdeling van Groen ervoor gepleit dat Leuven de slogan "nu die verweesd in Antwerpen achterblijft" te adopteren. "Leuven kan de slogan gebruiken, goed onderhouden en hopelijk binnen enkele jaren weer netjes teruggeven aan Antwerpen", aldus gemeenteraadslid David Dessers (Groen).

"Er zijn in Leuven geen problemen met bepaalde bevolkingsgroepen. Er is derhalve geen enkele reden om deze slogan van Antwerpen over te nemen want deze is hier in de feiten al lang van toepassing", aldus burgemeester Louis Tobback (sp.a) maandag tijdens een persontmoeting.

"Leuven heeft met 'eeuwenoud, springlevend' al vele jaren een slogan die perfect bij haar imago aansluit. Er is geen enkele reden om die te veranderen door een afdankertje van een ander", aldus Tobback die zich ook afvroeg waarom Dessers zijn voorstel niet overmaakte aan het stadsbestuur van Mechelen waar Groen mee in het bestuur zit.

De Wever: 'Tweedehandsslogan'

Tijdens een chatsessie bij Gazet van Antwerpen stelde een lezer een vraag daarover aan Bart De Wever. "Met alle respect voor Leuven, maar wie spreekt over "HET stad" die spreekt over Antwerpen. Zoals de Romeinen wisten dat "urbs" sloeg op Rome. Voor het overige doen ze bij Groen maar wat ze niet laten kunnen. Leuven verdient volgens mij beter dan een tweedehandsslogan", zo reageerde De Wever laconiek.

Archiefbeeld Photo News