De Wever verdedigt procureur Dams

Print
De Wever verdedigt procureur Dams

De Wever verdedigt procureur Dams

Antwerps burgemeester Bart De Wever reageerde tijdens een chatsessie bij Gazet van Antwerpen op de klacht van Groen tegen Antwerps procureur Herman Dams. De Wever neemt het op voor Dams. "Groen maakt een intentieproces om een beeld op te hangen van een verklikkersmaatschappij. Dat is niet correct."

Groen-voorzitter Wouter Van Besien dient een klacht in bij de Hoge Raad voor Justitie tegen procureur Herman Dams. Volgens Van Besien heeft de procureur zich schuldig gemaakt aan discriminatie.

"Van Besien deed de meest kwalijke lezing die je kan doen van het interview met procureur Dams. De procureur heeft nooit gezegd dat grote drugscriminaliteit minder erg zou zijn dan kleine. Hij zegt wel dat het gerecht OOK moet focussen op kleine criminaliteit omdat die erg ontwrichtend is voor de res publica."

"Mensen lezen in de krant dat er drugs worden gevonden in de haven en vinden dat erg, maar het verandert hun leven niet. Maar als je oma op straat tegen de grond wordt gewerkt door een junkie om haar handtas te stelen, dan is dat bijzonder ingrijpend."

"Ander voorbeeld, volgens mij bedoelt de procureur niet dat je de politie moet bellen voor iedere vreemde wagen in je straat, maar wel voor manifest verdachte zaken. Ik zag ooit aan mijn huis een witte bestelwagen met Oost-Europese plaat met mannen die aan een werf rondliepen. Ik noteerde alle gegevens en mailde die door aan de politie. Ze lieten me daarna weten dat ze een bende metaaldieven hadden geklist. Daar lijkt het mij over te gaan. Groen maakt een intentieproces om een beeld op te hangen van een verklikkersmaatschappij. Dat is niet correct!"

Lees ook: Klacht tegen "discriminerende" procureur

Foto Bert Hulselmans