Winter valt vannacht: "Boodschappen? Doe ze vandaag nog!"

Print
Winter valt vannacht: 
"Boodschappen? Doe ze vandaag nog!"

Winter valt vannacht: Boodschappen? Doe ze vandaag nog!

Koning Winter begint vanavond aan een groot offensief. Vanmiddag neemt de bewolking toe. Het blijft wel droog tot na de avondspits. Maar met de sneeuwval die vannacht wordt verwacht, komen er morgen geheid problemen op de Vlaamse wegen.

In Limburg kan tot 6 centimeter vallen, maar in West-Vlaanderen kan omstreeks 7u al tot tien centimeter sneeuw vallen. "Doordat de wind die sneeuw ophoogt, kan dat op sommige plaatsen voor sneeuwbanken zorgen", zegt weerman Eddy De Mey.

Aan de Kust begint het eerst te sneeuwen. Daar dwarrelen de vlokken vanavond al vanaf 18 uur naar beneden. De sneeuwbuien bereiken Brabant en Antwerpen tegen 22 uur. Limburg krijgt tegen pas vanaf middernacht de eerste, serieuze lading.

"Dinsdagochtend al ligt heel Vlaanderen, van Opgrimbie tot De Panne, onder een wit deken", zegt De Mey. "De strooidiensten zullen nooit alle wegen sneeuwvrij kunnen krijgen. Het wordt zeer gevaarlijk op de wegen, zeker in het westen van de land, als de wegen daar al berijdbaar zijn. Wie boodschappen moet doen, doet die best nog vandaag."

Verwachte hoeveelheid sneeuw tussen 19 uur vanavond en morgenochtend 7 uur:
Ten westen van de Schelde: tot 10 cm.
Centrum van het land: 7 cm.
Oosten (Kempen en Limburg) : 3 cm.

GW
Archieffoto