Bedrijven maken gebruik van online videosollicitaties

Print
Bedrijven maken gebruik van online videosollicitaties

Bedrijven maken gebruik van online videosollicitaties

Onder de titel 'Your place nor mine' heeft het Nederlandse bedrijf Cammio uit Den Haag software ontwikkeld voor online videosollicitaties.

Door drukke agenda's hebben zowel werkgevers als talent weinig tijd. Zeker voor de latente werkzoekenden is het handig dat ze met een potentiële werkgever in contact kunnen komen zonder vrij te moeten nemen of uren te reizen. Een persoonlijk sollicitatiegesprek via de webcam kan helpen voor de eerste selectie.

De kandidaat krijgt een filmpje te zien waarin een aantal vragen wordt gesteld. Daarna kan de sollicitant zelf een videoboodschap opnemen waarin de vragen worden beantwoord. De software vervangt persoonlijke gesprekken niet, maar helpt bij de eerste selectie van kandidaten. Er kunnen ook livegesprekken worden gevoerd en verschillende mensen in het bedrijf kunnen online meevolgen.

Het bedrijf heeft ook een app ontwikkeld zodat sollicitaties nu ook via de smartphone beschikbaar zijn.

Jeroen Van Driel van Cammio: "We hebben al dertig klanten in Nederland en ook twee in België: het software- en consultingbureau OM Partners uit Wommelgem en het marketingbureau BBC uit Willebroek."

Meer info: Cammio