Jodie Foster komt definitief uit de kast tijdens Golden Globe Awards

Print
Op de 70ste Golden Globe Awards heeft actrice Jodie Foster (50) voor eens en altijd duidelijkheid geschapen over haar seksuele geaardheid. In een emotionele speech stelde ze voor het eerst publiekelijk dat ze op vrouwen valt, voor zover dat nog niet algemeen bekend was.

Foster kreeg op de Golden Globe Awards de Life Time Achievement Award voor haar lange carrière in de filmindustrie. Foster bedankte eerst haar naaste omgeving en ging vervolgens over tot een bekentenis. De actrice zei dat ze eigenlijk jaren geleden al uit de kast kwam bij haar familie, vrienden en collega's. Voor het eerste sprak ze erover in het publiek en bevestigde ze wat officieus al lang geweten was: Foster valt op vrouwen.

In het slot van haar emotionele speech, richtte Foster zich aan haar demente moeder: "Mama, ik weet dat je daar nog ergens zit, achter die blauwe ogen. Er worden vanavond zoveel dingen gezegd die je niet goed begrijpt, maar onthou vooral dit: ik hou van je, ik hou van je, ik hou van je". De zaal was merkbaar onder de indruk.

Bekijk Fosters speech via YouTube:

MCe
Foto: Reuters