Celstraffen tot 5 jaar voor schietpartij in The Lobby

Print
Celstraffen tot 5 jaar voor schietpartij in The Lobby

Celstraffen tot 5 jaar voor schietpartij in The Lobby

Sint-Truiden - Vijf van de negen beklaagden die terechtstonden wegens betrokkenheid bij de schietpartij in de bar The Lobby op de Chaussée d'amour in Sint-Truiden, zijn vrijdag door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot celstraffen van 5, 4 en 3 jaar. Vier beklaagden zijn vrijgesproken.

Lees ook: Schietpartij op Chaussée d' Amour, twee verdachten opgepakt

De feiten speelden zich af in de nacht van 25 op 26 juni 2012. De 29-jarige Cuma T., zelf baruitbater op de Luikersteenweg in Sint-Truiden, moet vijf jaar de cel in. Zijn 37-jarige broer uit Hoeselt kreeg 4 jaar cel.

Zij leefden een tijdlang in onmin met de Bulgaarse uitbater van The Lobby. Een van de twee broers was kort voor de schietpartij nog klemgereden en nadien met een matrak afgetuigd. De twee broers hadden dus nog een rekening te vereffenen met de uitbater van The Lobby en vandaar de strafexpeditie, waarbij uiteindelijk niemand gewond raakte. Een man, die door de gebroeders T. werd opgetrommeld om deel te nemen aan de strafexpeditie, kreeg ook 4 jaar cel.

Klusjesman

Nog een beklaagde, die de gebroeders T. vergezelde in de nacht van de feiten, werd veroordeeld tot 3 jaar cel, waarvan uitstel voor drie vierde van de celstraf. De clan van de gebroeders T. sloeg een keukenraam en bewakingscamera stuk aan The Lobby, alvorens de zaak binnen te dringen met vuurwapens, matrakken en traangas.

Een klusjesman en tevens een soort beveiligingsagent in de geviseerde bar zag op camerabeelden de meute aankomen en nam een pistool uit een kluis, waarmee hij een viertal schoten loste. Hij kreeg vrijdag 4 jaar cel. De rechtbank heeft vrijdag verder een auto en een gsm verbeurd verklaard.

Vrouwenhandel

Dinsdag 11 december viel de federale politie van Leuven The Lobby binnen wegens vrouwenhandel met Roemeense jonge meisjes en exploitatie van prostitutie, waarbij zes personen aangehouden werden.

Belga
Foto JCr

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio