17-jarige die roofmoord pleegde naar gesloten instelling

De 17-jarige jongen uit Roeselare die de roofmoord in Ardooie heeft bekend, is door de jeugdrechter in Kortrijk voor een periode van drie maanden in een gesloten instelling geplaatst. Dat meldt het parket van Kortrijk woensdagnamiddag.

jrosquin

Zoals verwacht heeft de jeugdrechter in Kortrijk beslist dat de minderjarige dader van de brutale roofmoord in Ardooie voor minstens drie maanden naar een gesloten instelling moet. Die maatregel kan verlengd worden. In een later stadium kan het parket de uithandengeving vragen. Dat zou betekenen dat de jongen, die in september 18 jaar wordt, zich zal moeten verantwoorden voor het hof van assisen.

Maandagnamiddag werd het 83-jarige slachtoffer vermoord teruggevonden in haar woning in Ardooie. Ze kreeg 34 messteken, waaronder één fatale in de hartstreek. Dinsdagavond kwam het onderzoek in een stroomversnelling en kwamen de speurders bij de de 17-jarige uit Roeselare uit. Hij bekende de feiten. Aan de hand van zijn aanwijzingen werd ook de gestolen Range Rover van het slachtoffer teruggevonden.

Volgens het parket was winstbejag zijn motief. De jonge moordenaar is geen onbekende voor het gerecht. Enkele dagen geleden moest hij zich bij de jeugdrechter verantwoorden voor een diefstal met braak en drugsfeiten.

Foto: Belga

Lees ook: 17-jarige doodde bejaarde met 34 messteken

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer