17-jarige doodde bejaarde met 34 messteken

Een 17-jarige man uit Roeselare heeft de brutale roofmoord op een 83-jarige dame uit Ardooie bekend. Dat heeft procureur des Konings Jean-Marie Berkvens op een persconferentie medegedeeld. Ook de gestolen Range Rover van het slachtoffer is teruggevonden. De jongeman wordt woensdag voorgeleid bij de jeugdrechter van Kortrijk en is geen onbekende voor het gerecht.

fvranckx

"Het is opgelost", opende procureur Berkvens. "In de late avond zijn we via knap speurwerk op een jongeman van 17 gestoten. Hij woont in Roeselare en valt dus onder de bevoegdheid van het parket en de jeugdrechter in Kortrijk." Daar zal beslist worden wat er moet gebeuren met de minderjarige dader. Het onderzoek blijft waarschijnlijk wel in handen van het parket van Brugge.

Wellicht kwamen speurders de man op het spoor toen hij met de gestolen gsm van het slachtoffer zijn vriendin contacteerde. Aan de hand van aanwijzingen van de 17-jarige Roeselarenaar werd ook de gestolen Range Rover van het slachtoffer teruggevonden. De jongeman zou getipt geweest zijn dat er bij de 83-jarige dame wel geld te rapen viel. Winstbejag is dan ook het motief, zoals het parket van bij het begin vermoedde.

Het staat ook vast dat slechts één dader de gruwelijke feiten pleegde. De dame uit Ardooie kreeg 34 messteken en een pak slagen te verwerken. De dader probeerde haar ook nog te wurgen.

"We zijn natuurlijk heel blij dat we de dader hebben, ook al brengt dat het slachtoffer niet terug. Het rouwproces voor de familie kan nu wel starten", besluit de procureur.

Jeugdrechter

"Hij bekende en wordt woensdagnamiddag voorgeleid bij de jeugdrechter. Die kan beslissen om de dader te plaatsen in een gesloten instelling. In een latere fase kan het parket ook uithandengeving vragen. Dat zou betekenen dat de dader vervolgd wordt voor het hof van assisen", zegt het parket van Kortrijk.

Enkele dagen geleden stond de jonge moordenaar al eens oog in oog met de jeugdrechter. Hij moest zich verantwoorden voor een diefstal met braak en drugsfeiten.

Lees ook: Werd weduwe (83) doodgemarteld door overvallers?

Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer