Franky Vercauteren ontslagen als coach in Portugal

Print
Franky Vercauteren ontslagen als coach in Portugal

Franky Vercauteren ontslagen als coach in Portugal

Franky Vercauteren is niet langer coach van de Portugese eersteklasse Sporting Clube de Portugal. Dat maakte de club uit Lissabon maandagavond bekend. Hij was amper twee maanden en een half in dienst bij de 'Verde-e-Brancos'.

De 56-jarige Vercauteren was eind oktober 2012 Ricardo Sa Pinto opgevolgd bij de derde grootste club van Portugal. De Belg kreeg bij Sporting een contract tot 30 juni 2013, met optie op een langer verblijf, maar ook hij kreeg het team niet op de rails. Sporting verloor zaterdag op de dertiende competitiespeeldag met 0-1 van Paços Ferreira en staat in de stand op een erg teleurstellende twaalfde stek.

Bij Sporting wordt hij opgevolgd door Jesualdo Ferreira, die half december nog was aangesteld als sportief directeur. Ferreira gaat beide functies combineren. Op de clubwebsite bedankt Sporting Vercauteren nog voor zijn inzet en professionalisme.

Racing Genk

Vercauteren trainde in België KV Mechelen en Anderlecht en was ook korte tijd Belgisch bondscoach. Hij veroverde drie landstitels, twee met Anderlecht en in 2011 met Racing Genk. Na anderhalf jaar bij de Limburgers vertrok de Brusselaar in de zomer van 2011 naar Al-Jazira in Abu Dhabi. In maart 2012 kreeg hij de bons bij Al-Jazira

.

Foto: PN