Messi: "Wil deze prijs met alle ploegmaats delen"

Print
Messi: "Wil deze prijs met alle ploegmaats delen"

Messi: Wil deze prijs met alle ploegmaats delen

Lionel Messi, de Argentijnse sterspeler van Barcelona heeft maandag net zoals in 2009, 2010 en 2011 de FIFA Gouden Bal in ontvangst mogen nemen. Hij haalde het voor zijn Spaanse ploegmaat Andres Iniesta en de Portugees Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Lees ook: Lionel Messi wint Gouden Bal opnieuw

"Het is ongelooflijk dat ik deze prijs opnieuw en al voor de vierde keer krijg", aldus Messi. "Ik zou hem dan ook graag willen delen met al mijn ploegmaats bij Barcelona en in het bijzonder met Andres (Iniesta). Ik ben heel fier dat ik alle dagen met hem mag trainen".

"Ik denk ook aan mijn teamgenoten van de Argentijnse nationale ploeg. Ook de personen die voor mij gestemd hebben, de kapiteins en de bondscoaches, zou ik graag willen bedanken. Daarnaast bedank ik eveneens mijn familie, vrienden, mijn vrouw en mijn zoon. Hij is het beste wat me ooit is overkomen".

91 doelpunten

De 25-jarige international was de absolute topfavoriet om de felbegeerde onderscheiding (verkozen door spelers, bondscoaches en journalisten) in de wacht te slepen. Hij maakte in 2012 maar liefst 91 doelpunten en brak daarmee het legendarische doelpuntenrecord van Gerd Müller (85).