Despontin beste Belgische motard in Dakar, drie op drie voor Colsoul

Print
Despontin beste Belgische motard
 in Dakar, drie op drie voor Colsoul

Despontin beste Belgische motard in Dakar, drie op drie voor Colsoul

Met een 46e plaats in de rit van maandag en een 53e in de stand is Mikael Despontin (KTM) de beste Belgische motorrijder in deze Dakar.

"Ik amuseer me in deze Dakar en ben tevreden met de tot nu toe behaalde resultaten. Vandaag ben ik twee keer ten val gekomen en ben ik een keer vastgereden in het mulle zand. Na 100 kilometer is het irritracksysteem losgekomen zodat ik even moest stoppen om alles opnieuw goed vast te zetten", stelde hij.

Trucks

Het Nederlands-Belgische trio Gerard De Rooy-Tom Colsoul en Darek Rodewald heeft maandag in de Dakar ook de derde etappe bij de vrachtwagens gewonnen. De IVECO-truck had aan de aankomst in Nazca 1:24 voorsprong op de KAMAZ van de Rus Eduard Nikolaev en boekte zo zijn derde zege op rij.

Serge Bruynkens werd met de Tsjechen Ales Loprais en Radim Pustjovsky (Tatra) vierde op 4:43, Jurgen Damen kwam met de Nederlanders Peter Versluis en Harry Schuurmans (MAN) als vijfde over de streep (+6:32).

In de stand hebben De Rooy en Colsoul nu al 6:59 voorsprong op Loprais en Bruynkens. Jurgen Damen is vijfde op 28:21.

Auto's

De Qatarees Nasser Al-Attiyah (Buggy) heeft maandag de derde etappe in de Dakar bij de auto's op zijn naam geschreven, een rit over 343 km (243 tegen de klok) tussen Pisco en Nazca in Peru. De Français Stéphane Peterhansel (Mini) werd derde en pakte opnieuw de leidersplaats.

Al-Attiyah, de winnaar van de Dakar 2011, reed de rit uit in 2u30:14. De tweede plaats was voor de Amerikaan Robby Gordon (Hummer/+ 1:18), Peterhansel werd derde op 3:52.

Peterhansel, de ritwinnaar van zondag, verloor maandagmiddag zijn leidersplaats in de stand toen de wedstrijdjury de Spanjaard Carlos Sainz (Buggy) uitriepen tot winnaar van de tweede etappe. Sainz werd zo ook leider. De Spanjaard werd maandag echter pas veertiende en zag Peterhansel opnieuw de leiding pakken. Hij heeft 6:33 voorsprong op eerste achtervolger Al-Attiyah. Sainz is vijfde.

Belga

Foto: Reuters