Miroslav Stoch scoorde mooiste doelpunt van jaar (video)

Print
De Slovaak Miroslav Stoch heeft maandagavond op het FIFA Gala in het Zwitserse Zürich de Ferenc Puskas Award in ontvangst mogen nemen. Dat is de prijs waarmee de Wereldvoetbalbond het mooiste doelpunt van het voorbije jaar bekroont.

De Slovaakse international, die bij het Turkse Fenerbahçe speelt, was een van de drie overgebleven genomineerden. Hij haalde het voor de Colombiaan Radamel Falcao (Atletico Madrid) en de Braziliaan Neymar (Santos).

Stoch werd bekroond voor zijn knappe volley van net buiten de zestien in het competitieduel tegen Gençlerbirligi. Hij kreeg de trofee maandag uit handen van Carlos Valderrama, de Colombiaanse ex-international met de weelderige haardos.

Beckenbauer

De Ferenc Puskas Award werd in 2009 in het leven geroepen en toen gewonnen door de Portugees Cristiano Ronaldo. Een jaar later was de Turk Hamit Altintop de laureaat en in 2011 ging de trofee naar Neymar.

Nog maandagavond kreeg de Duitser Franz Beckenbauer de Presidential Award, een prijs voor een persoonlijkheid die zich voor de voetbalsport belangrijk gemaakt heeft.

Bekijk de goal van Stoch op YouTube:

Belga

Foto: Reuters