Messi: "2012 was niet mijn beste jaar"

Print
Messi: "2012 was niet mijn beste jaar"

Messi: 2012 was niet mijn beste jaar

Lionel Messi, De Argentijnse sterspeler van FC Barcelona, verklaarde maandag op een persconferentie in Zürich dat 2012 niet zijn beste voetbaljaar was. Hij zei dit in de rand van het Gala van de Gouden Bal, waar hij de topfavoriet is om voor het vierde jaar op rij bekroond te worden.

Messi scoorde afgelopen jaar zo maar even 91 doelpunten en verbrak daarmee het legendarische record van Gerd Müller (85). "Ik zie het afgelopen jaar niet als mijn beste ooit", gaf 'Leo' te kennen.

"Collectief succes interesseert mij meer dan records. Er zijn jaren geweest waarin we meer prijzen pakten, dus dat waren betere jaren", vond de Argentijn. Zijn club behaalde in 2012 met de Spaanse Copa del Rey immers 'maar' één prijs en moest de Spaanse landstitel aan aartsrivaal Real Madrid laten. In de Champions League werden de Catalanen in de halve finales uitgeschakeld door de latere winnaar Chelsea.

Messi verklaarde ook nog dat hij niet voor Cristiano Ronaldo heeft gekozen bij de verkiezing voor 's werelds beste voetballer, maar wel voor zijn ploegmaats Xavi en Iniesta, en zijn landgenoot Sergio Agüero (Manchester City).

Belga

Foto: PN