Toeschouwers van takeling blijkt dieventrio

Print
Hasselt - Het komt niet dikwijls voor dat de eigenaar van een auto die in opdracht van de politie wordt weggetakeld, dat zomaar laat gebeuren... En toch... Op 16 november liepen bij de politie van de zone HaZoDi heelwat meldingen van winkeldiefstallen binnen. Drie mannen met geprepareerde tassen roofden in kledingzaken en parfumeries in het winkelcentrum van de stad wat ze maar konden meegrissen. Op geregelde tijdstippen - als de tassen vol waren - liepen de dieven, Parijzenaars (25, 28 en 30), naar een wagen waar ze de buit ingooiden om dan hun rooftocht voort te zetten in weer andere winkelstraten.
De politie was achter het merkwaardige gedrag van de drie mannen bij de verdachte wagen gekomen, maar kon de dieven niet klissen. Tijdens het takelen van de auto stond het drietal echter beteuterd toe te kijken vanop afstand. Een politie-inspecteur kreeg de drie in het oog en ze werden ingerekend.
Maandag stond het trio voor de Hasseltse strafrechter. De aanklager vordert voor alledrie een effectieve celstraf van acht maanden en eist ook de verbeurdverklaring van hun Renault Clio en van de geprepareerde tassen. Eén van de beklaagden, die nog steeds in voorhechtenis zitten, blijkt vorige week vader te zijn geworden van een dochtertje. Hij had al een zoontje van drie. De advocaten van de dieven drongen aan op een straf met uitstel voor het gedeelte dat niet in voorhechtenis is uitgezeten.
JaNi

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio