Open VLD hekelt aanstelling vierde Kortessemse schepen

Print
Kortessem - Tijdens de installatie vergadering van de nieuwe gemeenteraad had ook de voordracht plaats van de samenstelling van het nieuwe college van burgemeester en schepenen. Het feit dat het nieuw college vier schepenen telt, wordt gehekeld door oppositiepartij Open VLD.
Fractieleider Marie Paule Vandormael Open VLD: “Wij vinden het een gemiste kans om meerdere redenen. Ten eerste was het CD&V zelf die reeds in 2007 van op de oppositiebanken, vroeg om naar een bestuur te gaan met drie schepenen.

Wij begrijpen dan ook niet waarom zij vandaag vanuit de meerderheid niet uitvoeren wat ze in 2007 zelf hebben voorgesteld. Tijdens de vorige legislatuur hebben wij, na het spijtig uitvallen van Greg Claes, aangetoond dat de gemeente werkbaar en bestuurbaar is met drie schepenen.

Zowel burgemeester Hugo Philtjens en als ikzelf hebben toen ons mandaat fulltime waargenomen. In deze financieel economisch moeilijke tijden, waarbij iedereen moet besparen, lijkt het ons geen bewijs van deugdelijk bestuur om het college uit te breiden met een schepen en alzo een extra kost van maar liefst bijna € 250.000 , over een periode van zes jaar gespreid, te laten wegen op de Kortessemse belastingsbetaler.

Het is ironisch om vast stellen dat diezelfde nieuwe meerderheid van CD&V en NVA enerzijds de afbouw van de hoge belastingen als prioriteit ziet en anderzijds zichzelf spijst met een extra mandaat. Vanaf 2019 zal het schepencollege wettelijk in Kortessem sowieso nog maximaal uit drie schepenen mogen bestaan.”

Francis Croes

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio