"Laatste" onderhandelingen Denderleeuw springen af

Print
"Laatste" onderhandelingen Denderleeuw springen af

Laatste onderhandelingen Denderleeuw springen af

In Denderleeuw, waar nog steeds geen bestuurscoalitie gevormd werd, stappen CD&V en N-VA uit de "onderhandelingen van de laatste kans". Dat laten de twee partijen weten. Een geheime stemming woensdagavond moet er de schepenen en gemeenteraadvoorzitter aanduiden. Vlaams Belang wil CD&V en N-VA-kandidaten steunen.

"We moeten afwachten hoe dit woensdag gaat evolueren, maar de democratie in Denderleeuw is gegijzeld door het ondertekenen van de voordrachtsakte", aldus Jan De Nul (CD&V). "De blunder om de voordrachtsakte te ondertekenen zonder democratische meerderheid, betekende net het uitrollen van de rode loper voor het Vlaams Belang dat zich nu ten volle profileert in deze socialistische gecreëerde speeltuin", voegt uittredend schepen Mark Van der Poorten (CD&V) toe.

"We hadden minstens verwacht dat sp.a/Open en Open Vld/Plus met een concreet voorstel kwamen aandraven", aldus Jan De Dier (N-VA). "Een vrijblijvende inhoudelijke nota werd ons zondagnamiddag nog bezorgd. Concrete toezeggingen vielen niet te noteren. Het voorstel om te komen tot een afspiegelingscollege, bestaande uit 6 partijen, is totaal onwerkbaar. Dit leidt onherroepelijk tot Aalsterse toestanden waar men binnen de kortste keren al bekvechtend over de straatkeien rolt."

De Nul zegt dat burgemeester Jo Fonck (sp.a) zelfs zijn burgemeesterssjerp wilde afstaan, maar dat sp.a/Open Open Vld/Plus niet wilde lossen. Zowel CD&V als N-VA willen niet met sp.a besturen, omdat ze die de voorbije bestuursperiode "als zeer onbetrouwbare partner mochten ervaren".

Foto Belga