Beerschot strikt na Johansson ook Maxime Chanot

Print
Beerschot strikt na Johansson ook Maxime Chanot

Beerschot strikt na Johansson ook Maxime Chanot

Beerschot heeft maandag verdediger Maxime Chanot van tweedeklasser WS Woluwe aangetrokken. De Fransman tekende op het Kiel een contract voor twee seizoenen en een half, meldde de eersteklasser op zijn website.

De 23-jarige Chanot is een atletische centrale verdediger uit Nancy die via de jeugd van AS Nancy en Stade de Reims in 2006 bij Sheffield United terecht kwam. Enkele uitleenbeurten later verhuisde de getalenteerde youngster naar Le Mans, dat hem in 2010 bij FC Gueugnon stalde. Sinds september 2011 lag Chanot onder contract bij White Star Woluwe, dat momenteel op een gedeelde tweede plaats staat in tweede klasse. Maandagavond vervoegt hij de spelersgroep op winterstage in het Turkse Belek.

Bij Beerschot is de Fransman de zesde winteraankoop en de tweede van de dag. Eerder op de dag bereikte de club immers al een akkoord met de Zweedse linkerflankverdediger Emil Johansson (gehuurd van Groningen). Eerder strikten de Ratten ook al Joey Suk (Go Ahead Eagles), Maël Lépicier (Bergen), Kennedy Nwanganga (gehuurd van Racing Genk) en Thibaut Van Acker (gehuurd van Club Brugge).

Foto Belga