Familie gedode MIVB-controleur vraagt bijkomend onderzoek

Print
Familie gedode MIVB-controleur vraagt bijkomend onderzoek

Familie gedode MIVB-controleur vraagt bijkomend onderzoek

De familie van Iliaz Tahiraj, de MIVB-controleur die in april werd doodgeslagen, vraagt dat er bijkomend onderzoek wordt uitgevoerd naar het overlijden van de man. De Brusselse raadkamer moet zich vanaf morgen buigen over de vraag of Alexandre V.E. (29), de man die Tahiraj doodsloeg, voor de correctionele rechtbank moet verschijnen, maar door het verzoek om bijkomend onderzoek zal de zaak zo goed als zeker uitgesteld worden. Dat heeft Belga vernomen van meester Sven Mary, de advocaat van de familie Tahiraj.

De 56-jarige Tahiraj kwam op 7 april om het leven toen hij vaststellingen kwam doen van een verkeersongeval tussen een MIVB-bus en een personenwagen op het kruispunt van de Havenlaan en het Redersplein. Hij raakte er in discussie met Alexandre V.E. Die was ter plekke omdat hij de avond voordien met de bestuurder van de auto en diens neef samen was uitgeweest, en de autobestuurder zijn neef na het ongeval had opgebeld om hem naar het ziekenhuis te brengen. In de loop van de discussie diende V.E. de 56-jarige Tahiraj een vuistslag toe, waarop die neerviel. De man overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Intussen was V.E. gevlucht, maar hij bood zich later zelf bij de politie aan. Hij werd aangehouden maar later vrijgelaten onder voorwaarden.

Het Brusselse parket wil hem nu vervolgen voor opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zonder de intentie te doden. De familie Tahiraj stuurt aan op een proces voor doodslag.

Belga
Archieffoto