Vicente del Bosque: "Ook zonder Xavi en Iniesta is Messi de beste"

Print
Vicente del Bosque: "Ook zonder Xavi en Iniesta is Messi de beste"

Vicente del Bosque: Ook zonder Xavi en Iniesta is Messi de beste

Voor de Spaanse bondscoach Vicente del Bosque bestaat er geen twijfel over wie de Gouden Bal 2012 moet winnen. "Messi zal altijd de beste zijn, ook al zou hij zonder (Barcelona-ploegmaats) Xavi en Iniesta moeten spelen. Als je Messi op straat zou laten voetballen, dan zou hij iedereen dribbelen."

Messi neemt het voor de Gouden Bal op tegen zijn Barça-teammaat Andres Iniesta en Real Madrid-ster Cristiano Ronaldo. Maandagavond wordt het kleinood uitgereikt tijdens een gala-avond in Zürich. Messi kan de trofee voor de vierde opeenvolgende keer winnen, een record.

Vicente Del Bosque hoort tot de drie genomineerden in de categorie van de coaches. De Spanjaard, die zijn land naar de dubbel WK 2010-EK 2012 voerde, benadrukt in El Pais dat hij niks voorstelt zonder zijn staf.

"Ik ben niet zo dom om te denken dat ik zonder hen een prijs zou kunnen winnen. Een beste trainer aanduiden lijkt mij een onmogelijke opdracht."

De Spaanse bondscoach benadrukt in El Pais nog eens dat zijn Real Madrid-verleden geen rol speelt bij zijn selectiepolitiek voor La Roja.

"Wanneer ik spelers oproep, sta ik niet stil bij welke club ze voetballen. Als ik op een dag negen spelers van Barcelona moet oproepen, dan zal ik dat doen."

Belga
Archieffoto