Vlamingen zetten skireis voort na busongeval in Duitsland

Print
Vlamingen zetten skireis voort na busongeval in Duitsland

Vlamingen zetten skireis voort na busongeval in Duitsland

Op hun weg naar een Oostenrijks skioord is een bus met 43 Vlaamse passagiers vrijdagnacht in Duitsland in een greppel terechtgekomen nadat de chauffeur moest uitwijken voor enkele herten. Dat schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard maandag en wordt bevestigd door de reisorganisatie. Vier reizigers raakten gewond, maar allen wilden ze hun reis voortzetten.

De bus van Carolus-reizen uit Mol was vrijdagavond vertrokken naar het Oostenrijkse Zillertal voor een zevendaagse skireis. Tijdens een invoegmanoeuvre ter hoogte van het Duitse Geiselwind moest de chauffeur plots uitwijken toen er twee herten voor zijn voertuig opdoken. De bus reed rechts van de vangrail en bolde uit in een greppel.

Gebroken rib

Vier van de reizigers raakten gewond, er was onder meer sprake van een gebroken rib, en werden voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De tweede chauffeur, die op het moment van de feiten lag te slapen, kreeg slijk in zijn gezicht en had wat oogproblemen.

"Wij hebben 's nachts meteen een tweede bus laten vertrekken", zegt Marc Hoeks, zaakvoerder van Carolus-reizen. "Toen die arriveerde, waren de gewonden al ontslagen uit het ziekenhuis en zij wensten hun reis alsnog verder te zetten. Daar hebben wij mee ingestemd." De chauffeurs keerden wel terug naar huis, aangezien zij in lichte shock verkeerden.

Beeld: Google Maps
Geiselwind in Duitsland