Twee kinderen komen om het leven bij woningbrand in Maastricht

Print
Twee kinderen komen om het leven bij woningbrand in Maastricht

Twee kinderen komen om het leven bij woningbrand in Maastricht

Bij een woningbrand in het Nederlandse Maastricht zijn in de nacht van zondag op maandag twee jongetjes van 3 en 5 jaar om het leven gekomen. De moeder is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Dat maakten politie en brandweer bekend.

De fel uitslaande brand brak rond 1.45 uur uit in een rijtjeshuis in het stadsdeel Wyck, in het centrum van de stad. In de woning waren op dat moment de moeder en haar twee kinderen aanwezig. De moeder kon zichzelf in veiligheid brengen, de brandweer trof de kinderen in het huis aan. Eenmaal buiten bleken zij niet meer in leven te zijn, aldus een woordvoerder van de brandweer.

Na 4.00 uur maandagochtend flakkerde de brand opnieuw op en greep de brandweer voor een tweede keer in. Daarbij werd een deel van de huisraad naar buiten gegooid.

Bewoners van twee aangrenzende woningen werden geëvacueerd, maar die huizen bleken weinig tot geen schade te hebben. De bewoners konden 's nachts alweer terugkeren. Voor de buurtbewoners is slachtofferhulp ingeschakeld. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Belga
Beeld YouTube


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio