Mode

Move over BB-crèmes hier is de CC Cream!

Print

Move over BB-crèmes hier is de CC Cream!

2012 was zonder twijfel het glansjaar van de BB-crèmes. De reclames voor een stralende, natuurlijke teint vlogen je om de oren en een dagelijkse verzorging werd niet langer voorzien door 10 verschillende producten, maar door één enkel tubetje BB-crème. Tijd voor vernieuwing? Anno 2013 vinden de cosmeticafabrikanten alvast van wel.

Of het een goeddoordachte marketingzet of een nieuw ingenieus product is, laten we voorlopig in het midden. Feit is wel dat anno 2013 de bb-crèmes volledig afgeschreven zijn. Echte hipsters kiezen voor de CC Cream, ook wel bekend als de BB-crème 3.0. Wat je daarvan mag verwachten? Geen crème meer met lichte, medium of donkere bruintinten, wel een abrikoos en een groen tintje. Het groene kleurtje verzacht de roodheid van je gezicht en geeft een volledige egale nude look, terwijl de abrikooskleurige crème tekenen van vermoeidheid corrigeert en een gezonde nude teint introduceert.

Volgens de ontwikkelaars geven ze bij het aanbrengen de kleurpigmenten vrij waardoor de crème zich aanpast aan ieder huidtype. "De natuurlijke huidskleur wordt gerespecteerd en de huid ziet er eigenlijk gewoon perfect uit", beweert Xavier Blin, directeur make-upontwikkeling bij L'Oréal Paris.

De CC Cream is vanaf februari verkrijgbaar bij L'Oréal Paris voor 13,99 euro. Ook andere merken kondigden al aan de CC Cream op de markt te zullen brengen.

Niet te missen