Rutten wil focus op beleid, niet op N-VA

Print
Rutten wil focus op beleid, niet op N-VA

Rutten wil focus op beleid, niet op N-VA

Net als CD&V-voorzitter Wouter Beke vindt Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten dat premier Elio Di Rupo de focus moet leggen op het beleid, eerder dan op de N-VA.

"Wat de mensen verwachten en ook ik verwacht van de premier en de regering is dat ze resultaten boeken, en niet met een moraliserend vingertje wijzen", zei ze in 'De Ochtend' op de VRT-radio.

"Iedereen weet dat er een probleem is met de financiering van kmo's, met onze economie", zegt Rutten. "Dan lijkt mij dat het eerste werk op de plank bij het begin van het jaar."

"Iedereen heeft het recht op een mening, ook als die verkeerd is, en dat geldt zowel voor de N-VA die daar in Vlaanderen mee wil scoren als voor de PS die dat in Franstalig België wil doen. Maar daar zijn we geen stap verder mee. Wat we nodig hebben is een regering die resultaten boekt en bezig is met economie", zei de Open Vld-voorzitster.

"De N-VA is een partij als alle anderen. Dat wil zeggen dat je het er soms mee eens bent en vaak ook niet, dat moet ook kunnen. Dat is ook zo met andere partijen."

Rutten en Beke vinden dat het nog geen tijd is voor verkiezingskoorts. Op de vraag of Open Vld aan de premier gaat vragen om de aanvallen op N-VA te stoppen, zegt Rutten dat vicepremier Alexander De Croo "het nodige zal doen"

Belga
Foto: Belga