Geen geld voor onderhoud politieheli's

Print
Geen geld voor onderhoud politieheli's

Geen geld voor onderhoud politieheli's

De federale politie krijgt geen goedkeuring voor een nieuw onderhoudscontract van haar helikopters en vliegtuigen.

Dat schrijft De Standaard maandag, op basis van een negatief oordeel van de Inspectie van Financiën. De politie hoopt dat er snel een oplossing komt voor het contract en dient een nieuwe aanvraag in.

De nota van Financiën gaat over een nieuw onderhoudscontract van de boordinstrumenten van zes helikopters en twee vliegtuigjes. De bestaande overeenkomst wordt binnenkort stopgezet. Het nieuwe aangevraagde contract loopt dan weer tot 2015.

Er is jaarlijks 135.000 euro mee gemoeid. Bij de federale politie valt te horen dat de instrumenten allemaal gegevens tonen die essentieel zijn voor een veilige vlucht. "Als we niet zeker weten dat die goed werken, moeten we onze vloot aan de grond houden", luidt het.

In zijn besluit schrijft de inspecteur-generaal van de Inspectie Financiën echter dat de uitgave voor het onderhoud "samendrukbaar" is, dus niet noodzakelijk voor de vlotte werking. Volgens Financiën kunnen piloten vliegen op zicht in plaats van op instrumenten. "Dat lijkt trouwens de standaardmodus te zijn", luidt het.

Belga
Archieffoto