Mode

Modeontwerper Missoni en familie vermist na vliegtuigcrash

Print

Modeontwerper Missoni en familie vermist na vliegtuigcrash

Vittorio Missoni, de oudste zoon van de Italiaanse modeontwerper Ottavio Missoni, is vermist. Zijn vliegtuigje verdween van de radar voor de Venezolaanse kust en is wellicht in zee gestort.

Vittorio (58) wordt gezien als de sterkste speler binnen het modebedrijf. Samen met zijn vrouw en twee vrienden had de man Kerstmis en Nieuwjaar in het vakantieoord Los Roques gevierd. De familie Missoni liet in een persbericht weten de hoop nog niet te hebben opgegeven.

Ottavio Missoni opende in 1953 een eerste winkeltje in breigoed. Op enkele jaren tijd slaagde hij erin om van dat eenvoudige winkeltje een hoogstaand modehuis te maken. Het merk staat vooral bekend omwille van zijn kleurrijke prints en patronen. Ook al heeft Ottavio officieel nog altijd de leiding over het bedrijf, toch beweren ingewijden dat zijn drie kinderen al jaren aan het roer staan binnen het bedrijf. Zijn dochter Angela zou de ontwerpen voor haar rekening nemen, zoon Luca is de creatieve directeur en de vermiste Vittorio zou instaan voor de marketingafdeling en de dagelijkse leiding binnen het bedrijf voor zijn rekening nemen.

Photo News

Niet te missen