Food

Topkok op zoek naar nieuwe chipssmaak

Print

Topkok op zoek naar nieuwe chipssmaak

Chips lijkt misschien geen culinair hoogstandje, volgens chefkok Kwinten De Paepe, door GaultMillau uitgeroepen tot de beste jonge topchef van Vlaanderen, is het dat zeker wel.

Samen met de Waalse chefkok Arabelle Meirlaen gaat de man op zoek naar de nieuwe hitsmaak van Lay's. Vorig jaar werd die wedstrijd gewonnen door Bicky Crisp. Fans van die smaak wacht echter geen spijtig afscheid, want in tegenstelling tot eerdere berichtgevingen zal de smaak niet vervangen worden door een nieuwe chipssoort, maar is hij blijvend opgenomen in het assortiment van Lay's.

"Voor mij hoort een perfecte chip uiteraard krokant te zijn, maar ook het perfecte evenwicht te vertonen in zout, zuur en zoet. Zelf maak ik wel eens aparte chips zoals limoenchips met zachte curry", aldus De Paepe in een krant van De Persgroep.

De zoektocht naar de nieuwe chipssmaak start op 14 januari en loopt tot en met 3 maart op de website van Lay's. De uiteindelijke winnaar krijgt niet alleen de faam van een eigen chipssmaak te hebben gecreëerd maar ook nog eens een beloning van 25.000 euro en 1% van de jaaromzet van hun chipssmaak.

Photo News

Niet te missen