Fontana twijfelt over deelname aan WK veldrijden

Print
Fontana twijfelt over deelname aan WK veldrijden

Fontana twijfelt over deelname aan WK veldrijden

Voor sommigen was het een verademing om op het podium van een wereldbekerwedstrijd met de Italiaan Marco Aurelio Fontana eens een onbekende buitenlander op het podium te zien. Daagt er eens een buitenlander op die ‘de onzen’ mogelijk het vuur aan de schenen kan leggen, lijkt de man niet eens happig op deelname aan het WK.

Ook al heeft Marco Aurelio Fontana een verleden als crosser, zijn grootste successen behaalde de 30-jarige Italiaan als mountainbiker. Vijfde op de Olympische Spelen in Peking, vijf maanden geleden brons in Londen: wereldtop, kortom. Een rol die Fontana misschien ook in zijn vorige habitat zou kunnen vervullen.

In zijn eerste internationale veldrit van het seizoen knokte de renner van Cannondale zich meteen richting derde podiumplaats. “Dat had ik te danken aan de pech van die ene renner (Klaas Vantornout, red.) in de slotfase. Jammer voor hem, maar goed voor mij. Voor eigen publiek op het podium komen, het deed me wat. Vooral omdat dit volslagen onverwacht is, tussen al die renners die zoveel beter gerodeerd zijn dan ik. Want ik ben pas weer aan het opbouwen na een rustperiode die op Londen volgde.”

Of hij nu meteen doorstoomt naar het WK in Louisville, daar is Fontana nog niet uit. “Eerst maar eens het Italiaans kampioenschap van zondag afwerken”, klonk het ontwijkend. “Nadien zie ik wel. Ik moet voor mijn team nog een aantal testen afwerken en ik weet niet of een trip naar de Verenigde Staten in die planning past.”

GV

Foto: PN