Jurgen Van den Broeck "sporadische klant" bij dokter C.M.

Print
Jurgen Van den Broeck "sporadische klant" bij dokter C.M.

Jurgen Van den Broeck sporadische klant bij dokter C.M.

Ook Jurgen Van den Broeck zit in het klantenbestand van dokter C.M. Maar hij is zich van geen kwaad bewust, verklaarde hij in stageplaats Benicassim (Spa). In diezelfde zaak wordt veldrijder Tom Meeusen vandaag verhoord door de bondsprocureur van de wielerbond.

“Ik ben slechts een sporadische klant", zegt Van den Broeck. "Ik kwam voor het eerst bij hem terecht via vrienden omdat ik last ondervond van mijn sinussen en ploegarts Jan Mathieu niet beschikbaar was. Het moet intussen een goed half jaar geleden zijn dat ik nog bij C.M. aanbelde”, gaf VdB mee. “C.M. bezocht ik uitsluitend als er binnen het team niemand beschikbaar was. Dan trek ik liever naar een sportarts dan naar een huisarts. Die eerste is tenminste op de hoogte van de producten die een sporter wel en niet mag gebruiken.”

De ozontherapie die dokter C.M. bij sporters blijkt toe te passen, is de kopman van Lotto - Belisol onbekend. “Ik zou niet weten wat die therapie inhoudt. Vorig jaar hoorde ik er voor het eerst over via voor het eerst over via berichten die vanuit Duitsland overwaaiden. Ikzelf onderging in elk geval nooit zo’n therapie.” VdB werd door het gerecht (nog) niet aangezocht voor een getuigenverhoor.

Nys

Sven Nys werd in het geruchtencircuit ook genoemd als klant van C.M. “Ook al woont die arts op 5 km van mijn deur, ik zou je zijn huis niet kunnen aanwijzen. En als ik ‘m zou tegenkomen, herkende ik ‘m niet. Nee, ik heb met deze zaak niks te maken.”

LLN, GV

Foto: PN
Van den Broeck in Benicassim