Sp.a blokkeert belastingvoordeel voor aandelen

Print
Sp.a blokkeert belastingvoordeel voor aandelen

Sp.a blokkeert belastingvoordeel voor aandelen

Meerderheidspartij sp.a kant zich tegen het voorstel van minister van Financiën Steven Vanackere (CD&V) om aandelen fiscaal aantrekkelijker te maken zodat er meer geld van spaarboekjes naar risicodragend kapitaal te laten stromen. De Vlaamse socialisten zijn het erover eens dat slapend spaargeld moet worden gewekt, maar niet via risicovolle beleggingen, en zeker niet met behulp van een belastingvoordeel, schrijft De Morgen maandag.

"Vanackere maakt een vreemde kronkel", stelt sp.a-Kamerfractieleidster Karin Temmerman (foto). "De regering heeft de roerende voorheffing net opgetrokken naar 25 procent, een stapje om de belasting van arbeid te verschuiven naar vermogen. Het is toch niet de bedoeling om alles terug te draaien? Waar zouden we het geld voor de ingreep ook vandaan halen?"

De partij is zoals bekend voorstander van een volkslening. Ook in andere kranten staat te lezen dat vicepremier Johan Vande Lanotte er tegen gekant is dat de regering mensen ertoe aanzet "hun spaargeld in risicovolle producten te steken".

Foto: WH
Karin Temmerman