Jeugdboekenschrijver Jan Simoen overleden

Print
Jeugdboekenschrijver Jan Simoen overleden

Jeugdboekenschrijver Jan Simoen overleden

In zijn woonplaats Leuven is vrijdagnacht jeugdboekenschrijver Jan Simoen overleden. Hij werd 59 jaar. Dat staat te lezen op zijn persoonlijke website en op die van uitgeverij Querido. Simoen leed al enkele jaren aan kanker. In oktober vorig jaar verscheen zijn meest recente boek 'De nacht van 2 april'.

Simoen zag in 1953 het levenslicht in Oostende en groeide op in Middelkerke. Sinds 1975 woonde hij in Leuven, waar hij Romaanse Talen aan de KU Leuven studeerde en later ook Franse les gaf aan adolescenten.

Simoen debuteerde in 1993 met 'Duizend stenen ogen', drie jaar later gevolgd door het bekroonde 'Met mij gaat alles goed', dat deels gebaseerd is op waargebeurde feiten, namelijk de dood van een vriend aan de gevolgen van aids. Veel van zijn later werk werd meer getekend door de realiteit en actualiteit. In 2007 verscheen 'Slecht', waarvoor Simoen een Boekenwelp en De Gouden Zoen ontving.

In februari 2012 zette hij 'Kanker4Life' op poten, waarmee hij wilde aantonen dat ook mensen met kanker nog energiek en genereus genoeg zijn om anderen in nood te helpen. Volgens Querido zal het project worden voortgezet door zijn zoon.

Belga
Beeld YouTube