Gewapende politieagenten aan schoolpoorten in Amerikaans stadje

Print
Gewapende politieagenten aan schoolpoorten in Amerikaans stadje

Gewapende politieagenten aan schoolpoorten in Amerikaans stadje

In alle scholen van een stadje in de Amerikaanse staat New Jersey (in het noordoosten van het land) zijn de lessen hervat met gewapende politieagenten aan de schoolpoort. Die beslissing volgt in de nasleep van de schietpartij in Newtown (Connecticut), waarbij vorige maand 26 mensen omkwamen.

"De veiligheid van onze leerlingen, ons personeel en de gebouwen zijn van het grootste belang om een comfortabele omgeving aan te bieden, die studeren en schoolprestaties aanmoedigt. In een antwoord op de tragedie in Newtown zal daarom vanaf 2 januari aan elke school van Marlboro een gewapende politieagent staan", klinkt het in mededeling op de site van de openbare scholen van Marlboro, een stadje van ongeveer 40.000 inwoners op een goed uur rijden van New York.

De maatregel zal "voorlopig" voor drie maanden gelden. "In die tijd houden we gesprekken over hoe we de veiligheid kunnen verbeteren."

De leerlingen van de getroffen school in Newtown trekken donderdag weer naar school. De lessen zullen echter doorgaan in een gerenoveerd gebouw in een naburig dorp.

Belga

Foto Photo News