Ontvoerd meisje (15) geboeid en gedrogeerd teruggevonden

Print
Ontvoerd meisje (15) geboeid en gedrogeerd teruggevonden

Ontvoerd meisje (15) geboeid en gedrogeerd teruggevonden

In Moeskroen, in de provincie Henegouwen, is zaterdag een 15-jarig meisje ontvoerd door een van haar kennissen. De tiener werd gedrogeerd teruggevonden aan het kasteel van Estaimbourg (Estaimpuis). De dader wordt nog opgespoord. Het parket van Doornik heeft een onderzoek geopend.

Het meisje bezocht zaterdagnamiddag de kerstmarkt in Moeskroen. Omdat haar ouders de tiener niet zagen terugkeren, verwittigden ze rond 18 uur de politie.

De ouders vertelden dat hun dochter in de manège van Estaimbourg contacten onderhield met een jonge man die zich raar gedroeg. Een bezoek aan zijn woning leverde echter niets op. De betrokkene was afwezig.

Bij een zoektocht in het nabijgelegen kasteel van Estaimbourg werd in de toiletten van een bijgebouw het meisje geboeid teruggevonden. Het slachtoffer vertoonde snijwonden aan de arm. In een wegje in de buurt vond de politie de in de modder vastgereden wagen van de verdachte. In het voertuig werden alcohol, joints en kleefband aangetroffen.

Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar verklaarde ze dat ze werd ontvoerd en meegevoerd naar het park van Moeskroen. Het is niet bekend of ze seksueel werd misbruikt.

Belga
Archieffoto: het kasteel van Estaimbourg