thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Nys vergeet bierincident na nieuwe zege

Een dag na het bierincedent in Loenhout heeft Sven Nys (Landbouwkrediet-Euphony) zaterdag de vierde editie van de GP Paul Herygers in Bredene gewonnen. De Belgische kampioen was in en rond het Park Paelsteenveld sneller dan wereldkampioen Niels Albert en de Tsjech Zdenek Stybar. Sven Vanthourenhout werd vierde, voor de Amerikaan Jonathan Page.

drombouts

Met vijf domineerden ze de wedstrijd aan de kust. Nys had geen hinder van zijn valpartijen een dag eerder en kon ondanks een lekke band in de eerste ronde voorin postvatten. Hij vertoefde in het gezelschap van Albert, Stybar, Page en Sven Vanthourenhout. Een zieke Jan Denuwelaere, vorig jaar nog winnaar in Bredene, kon het tempo niet aan en zocht in de voorlaatste ronde zelfs de kleedkamer op.

Page en Albert moesten de rol even lossen, maar bij het ingaan van de slotronde wisten ze opnieuw aan te sluiten. Daarna brak bij Page de veer toch en ook Vanthourenhout bleef er niet bij tot de eindspurt, waarin Nys een half wiel sneller was dan de andere tenoren.

"Het publiek was vandaag bijzonder braaf", reageerde Nys na zijn veertiende zege van het seizoen. "Ik heb zelfs geen boe-geroep gehoord. Misschien is mijn actie van vrijdag wel aangekomen. Ik ben in elk geval blij dat ik hier gereden heb, want deze cross was een perfecte opstap naar de Superprestigecross van zondag in Diegem."

Bier

Met deze zege neemt Nys revanche voor het bierincident vrijdag tijdens de Azencross in Loenhout. Nadat de Belgisch kampioen tweemaal viel, kreeg hij ook een bierdouche van een jonge omstaander. Nys was daar niet mee opgezet en kroop nog tijdens de wedstrijd onder de omheining door om de jongen de levieten te lezen.

Wat volgde was een kleine mediastorm en Nys zag zijn aantal volgers op Twitter opeens boven de 40.000 gaan. Voor de veldrijder was de zaak nochtans al snel afgehandeld, zaterdagmorgen genoot hij nog van een uitgerbeid ontbijt.

Foto's Belga

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Bredene

Aangeboden door onze partners