Vader van biergooier heeft al e-mail gestuurd naar Sven Nys

“Lucas is met een dik oog thuis gekomen en meteen in tranen uitgebarsten. Hij is volledig onder de voet van wat er is gebeurd”, zegt de vader van de 17-jarige jongeman kreeg gisteren in Loenhout een stevige uitbrander van Sven Nys, nadat hij ronde na ronde - volgens zijn vader alleen de twee laatste ronden - met bier had gegooid.

fvranckx

Lees ook: "Meer dan een simpele 'sorry' kon hij niet uitbrengen" Sven Nys leest bier gooiende supporter de les (video)

"Na de feiten heb ik Lucas meteen gebeld", getuigt de man in Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. "Eerst pakte hij zijn gsm niet af. Vijf minuten later belde hij terug: ‘ik kom meteen naar huis’, zei hij met een klein stemmetje.”

Veel kreeg Lucas volgens zijn vader niet over de lippen toen hij thuiskwam. "Hij is in tranen uitgebarsten, heeft een bad genomen en is in zijn bed gekropen. Hij heeft enorm veel spijt van wat er is gebeurd. Ondertussen heb ik Sven via zijn website al een e-mail gestuurd, en ik heb contact gehad met zijn manager. Voorlopig gaan we het incident even laten bezinken, maar later wil Lucas graag persoonlijk zijn verontschuldigingen aanbieden aan Nys.”

Klap

De vader heeft dan ook geen moeite met de manier waarop Nys tijdens de cross reageerde. Wat het publiek deed, daar gaat de man niet mee akkoord.

"Je ziet op de beelden dat mijn zoon van een wildvreemde volwassen man een klap in zijn gezicht krijgt. Lucas’ oog is helemaal opgezwollen. Hij is in de fout gegaan, maar die reactie is niet in proportie.”

DVD Foto Iso

Meer over Sven Nys