Alessandro Ballan mag intensieve verlaten

Print
Alessandro Ballan mag intensieve verlaten

Alessandro Ballan mag intensieve verlaten

Alessandro Ballan mag de afdeling intensieve zorgen verlaten. De 33-jarige Italiaanse wielrenner kwam vorige week tijdens een trainingskamp in de buurt van het Spaanse Alicante zwaar ten val.

Lees ook: Alessandro Ballan verliest milt na zware val

Hij brak zijn rib en linkerdijbeen, liep een geperforeerde long op en zijn milt moest worden verwijderd. De renner van BMC moet wel nog in het ziekenhuis blijven.

Vanuit zijn ziekenhuisbed klonk Ballan al wat optimistischer. "Het herstel verloopt goed. Elke dag gaat het beter en beter met me", zei hij. "Ik ben heel blij met de steun die ik krijg van mijn fans van over de hele wereld. Heel wat mensen denken aan me en dat apprecieer ik enorm."

BMC-arts Max Testa zegt dat er nog geen tijdsduur op het herstel van Ballan wordt geplakt. "De dokters zagen voldoende vorderingen om hem naar een normale kamer te laten gaan", klonk het. "Het goede is dat hij elke dag beter en beter wordt en dat er geen complicaties zijn opgetreden na de operaties."

Normaal gesproken startte Ballan het seizoen volgende maand in de Australische Tour Down Under. John Lelangue, de Belgische sportdirecteur van BMC, riep Ivan Santaromita op om de onfortuinlijke Italiaan te vervangen in Australië.

Belga
Foto: