Sven Nys: "Meer dan een simpele 'sorry' kon hij niet uitbrengen"

Sven Nys heeft het eindklassement in de Bpost Bank trofee helemaal opgegeven. In de laatste ronde ging hij verhaal halen bij een met bier gooiende toeschouwer en vervolgens reed hij niet meer richting aankomst, maar wel meteen naar zijn camper.

tmas

Lees ook: Sven Nys leest bier gooiende supporter de les (video)

Mijn twee valpartijen hadden me al veel tijd gekost", begon Nys. "Na de eerste dacht ik nog wel een remonte in de benen te hebben, die tweede was heel hard en toen brak de veer. Er was echter één plaats op het parcours waar elke ronde opnieuw met bier werd gegooid, ik vermoed zelfs telkens door dezelfde persoon. Na de zevende keer had ik er genoeg van. In principe staan daar in de buurt voldoende mensen om zo'n kerel na twee ronden terecht te wijzen, nu bleef het telkens opnieuw gebeuren."

"Mijn achterstand was op het einde zo groot dat ik niets meer te verliezen had", gaat Nys verder. "Toen hij opnieuw gooide, ben ik afgestapt om hem te vragen waarom hij dat deed. Meer dan een simpele "sorry" kon hij niet uitbrengen. Zo'n dingen horen niet thuis op een cross, een beetje respect mag toch wel. Dat ik niet doorging om de schade te beperken en de tweede plaats in het klassement te verdedigen, mag die kerel op zijn conto schrijven."

Belga Beeld Sporza

Meer over Sven Nys