Aanhouding van veroorzaker ongeval na politieachtervolging verlengd

Print
Aanhouding van veroorzaker ongeval na politieachtervolging verlengd

Aanhouding van veroorzaker ongeval na politieachtervolging verlengd

Zutendaal - De raadkamer in Tongeren heeft de aanhouding verlengd van een 55-jarige man uit Genk, die na een politieachtervolging een verkeersongeval veroorzaakte in Zutendaal, waarbij een 43-jarige Genkse moeder levensgevaarlijk gewond raakte. Haar man en elfjarige zoon liepen lichtere verwondingen op.

Het verkeersongeval dateert van 10 november dit jaar en sindsdien zit de Genkenaar achter de tralies. Dat maakte het Tongerse parket bekend.

Hoge snelheid

De 55-jarige man uit Genk werd aangehouden op verdenking van inbreuken op de verkeerswetgeving, het onopzettelijk toebrengen van slagen en verwondingen en vluchtmisdrijf. Een politiepatrouille achtervolgde de BMW, omdat die aan hoge snelheid het politievoertuig voorbijreed. De agenten wilden de BMW controleren en maanden de bestuurder aan te stoppen, maar die ging ervandoor.

Op de Genkerweg in Zutendaal, ter hoogte van de Steenblookstraat, ging het mis. De man in de BMW verloor de controle over het stuur van zijn wagen en knalde op de tegenligger met het Genkse gezin aan boord. De klap was enorm. De brandweer van Genk moest de 43-jarige vrouw uit het wrak bevrijden. Meteen na de aanrijding wilde de man in de BMW, die ongedeerd was, op de vlucht slaan. De Genkse vrouw moest indertijd omwille van de zware kwetsuren meteen enkele spoedoperaties ondergaan.

Belga
Foto TP


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio