Niels Albert verslaat Stybar in Loenhout

Wereldkampioen Niels Albert (BKCP-Powerplus) heeft de Azencross in Loenhout gewonnen voor Zdenek Stybar. Albert verstevigt daarmee ook zijn leidersplaats in het klassement van de Bpost Bank Trofee. Sven Nys had een echte baaldag en kan winst in het klassement stilaan vergeten.

jrosquin

Enkele ronden voor het einde leken er nog drie renners kans te maken op de zege: Niels Albert, Zdenek Stybar en Klaas Vantornhout. Sven Nys was intussen al een tijdje uitgeteld na twee tuimelpertes. Nys zette toch nog voort om zijn klassement te verdedigen, maar in de allerlaatste ronde werd het hem allemaal wat teveel. De Belgische kampioen kreeg een kwak bier over zich heen, maakte rechtsomkeer, stapte van zijn fiets, kroop onder afspanning en ging verhaal halen bij de jonge kerel die hem had besmeurd. Die laatste kreeg vervolgens nog enkele rake klappen van omstanders.

Op drie ronden van het einde dreef Albert het tempo op. Op het slijkerige en dus loodzware terrein in Loenhout moest Vantornhout zijn rivalen als eerste lossen. Stybar zette zijn motor aan en Albert werd op enkele lengtes gezet. De wereldkampioen knokte echter terug en in het zicht van de finishlijn ging de man van Tremelo op en over de Tsjech. Albert behaalde zo zijn derde opeenvolgende overwinning op rij in Loenhot. Het is ook zijn achtste zege van het seizoen.

In het tijdsklassement van de Bpost Bank Trofee verstevigt Albert zo zijn leidersplaats. Hij heeft nu 5:18 voor op Pauwels en 6:08 op Vantornout. Sven Nys verliest zijn tweede plaats in het klassement.

Foto: Belga

uitslag Azencross:

  1. Niels Albert in 57'39"
  2. Zdenek Stybar
  3. Kevin Pauwels
  4. Klaas Vantornhout
  5. Rob Peeters
  6. Thijs van Amerongen
  7. Jan Denuwelaere
  8. Philip Walsleben
  9. Bart Wellens
  10. Radomir Simunek

Meer over Niels Albert