Vercauteren lacht geruchten over ontslag weg

Print
Vercauteren lacht geruchten over ontslag weg

Vercauteren lacht geruchten over ontslag weg

“Frank Vercauteren is al ontslagen als trainer van Sporting Lissabon, maar hij weet het zelf nog niet.” Dat was gisteren de titel boven een artikel in de Portugese krant A Bola. De woorden waren opgetekend uit de mond van Godinho Lopes, de voorzitter van de algemene vergadering van Sporting Lissabon. Hallo, Frank Vercauteren? Hoe zit dat nu precies?

“Ik vraag me dat ook af”, aldus onze landgenoot. “Ik heb het artikel gelezen en er is een wezenlijk verschil tussen de titel en de rest. Wat ik ervan begrijp, is dat ik trainer blijf tot het einde van het seizoen en dat er daarna een andere trainer zou komen. So what? Ik heb nooit meer gevraagd dan een contract tot volgende zomer en er is me ook nooit meer beloofd. Wat zou ik nu al bezig zijn met volgend seizoen? De terugronde is al lastig genoeg.”

Sporting Lissabon kent een snertseizoen. Vercauteren is er voorlopig niet in geslaagd de neerwaartse spiraal bij geslaagd de neerwaartse spiraal bij de Portugese topclub om te keren.

Technisch directeur

Sinds enkele weken moet hij met Jesualdo Ferreira een technisch directeur naast/boven zich directeur naast/boven zich dulden. Volgens bepaalde bronnen in de entourage van de club zal die na dit seizoen zelfs de taak van Vercauteren overnemen.

“Ik vertrouw Ferreira en praat met hem over de verdere toekomst van de verdere toekomst van de club. Natuurlijk weet ik ook dat het voetbal vanalles kan verwachten. Als mensen morgen hun woord niet houden, kan het voor mij afgelopen zijn. Maar geldt dat niet voor alle trainers? Op dit ogenblik zie ik, van mijn kant, alvast geen reden om de overeenkomst te beëindigen.”

RCo

Foto: EPA