Zingende visboer scoort miljoenenhit (video)

Print
Vergeet 'Gangnam Style', hier is 'One Pound Fish'. Met een liedje dat dient om volk naar zijn kraam te lokken, scoort een illegale Pakistaanse visboer uit Londen momenteel een miljoenenhit.

Met één valies in de hand verliet de 31-jarige Muhammad Shahid Nazir een jaar geleden Pakistan. In Groot-Brittannië hoopte hij geluk en vooral geld te vinden om naar zijn vrouw en vier kinderen te sturen. Nazir strandde als verkoper achter een viskraam op Queen's Market in Londen.

"Tijdens mijn eerste werkdag zei mijn baas dat ik moest schreeuwen om de aandacht te trekken", vertelt Nazir. "Ik hou niet zo van schreeuwen dus maakte ik een liedje. De klanten hielden meer van het liedje dan van de vis."

De visverkoper waagde al snel zijn kans bij de Britse X-factor, maar kwam niet verder dan de live audities. Even later dook een amateurfilmpje van de zingende visboer op YouTube op. In een mum van tijd haalde de clip 3,5 miljoen kijkers. Platenmaatschappij Warner Music rook geld in de vis en nam een professionele clip op.

Nu ziet het er naar uit dat One Pound Fish volgende week de nieuwe nummer 1 zal zijn in de felbegeerde Britse eindejaarslijsten.
Bekijk hier ook de originele clip.STEFAN LAENEN