Celebs

Mark Uytterhoeven: "Dit doet pijn" (video)

Print

Mark Uytterhoeven: Dit doet pijn (video)

"De kijkcijfers van Woestijnvisprogramma's op VIER doen me denken aan de periode voor 'Het huis van wantrouwen'. Toen Wouter Vandenhaute en ik aankondigden dat we als twee onnozele sportjournalisten een talkshow gingen maken, werden we nét niet uitgelachen. Ik had nooit gedacht dat dat underdoggevoel nog zou terugkomen." Dat zegt Marc Uytterhoeven, die deze week 'Schalkse Ruiter' Tom Lenaerts vervangt als presentator van 'De Kruitfabriek'.

"Dat ‘Man bijt hond' nog maar een fractie van zijn kijkers op Eén lokt, doet natuurlijk pijn", geeft de man toe in een interview met Het Nieuwsblad, "maar ik heb het allemaal al een keer meegemaakt. Twintig jaar geleden ging ik lopen van het enorme succes van 'Het huis van wantrouwen' en maakte ik het kinderprogramma 'Lap!'. Daar keek werkelijk geen kat naar."

Weer lachen

De jongere generatie 'Woestijnvissers' heeft enkel de periode van succes meegemaakt dat het productiehuis de laatste jaren kende, daardoor zijn ze tijdens de huidige crisis onrustig. Uytterhoeven maakt er allesbehalve een drama van: "Te veel succes maakt een programmamaker minder alert. In een omgeving waar iedereen met een champagneglas in de hand vertelt hoe goed ze allemaal wel bezig zijn, gedij ik niet. Ik kom pas tot mijn recht als het tegenzit, zoals nu. Dan kun je laten zien wat je echt waard bent."

Terugkeren naar de humor die Woestijnvis groot maakte is volgens Uytterhoeven een oplossing voor de lage kijkcijfers: "Woestijnvis heeft succesvolle human interestprogramma's gemaakt, maar humor was altijd onze corebusiness. 'Het huis van wantrouwen', 'Morgen maandag' en 'Schalkse ruiters': dáár liggen onze roots, dat zijn de toppers die ons gemaakt hebben. En daar moeten we opnieuw naartoe. We moeten voluit voor de lach gaan."

Lees ook:
Uytterhoeven: "Een talkshow kan ik fysiek niet aan"
Wouter Vandenhaute voor de rechter
Mark Uytterhoeven tijdens tv-show geveld door acute pijnaanval
Mark Uytterhoeven betrapt (én beboet) op wildplassen

Photo News

Niet te missen