Pauwels demonstreert in WB-cross Namen

Print
Pauwels demonstreert in WB-cross Namen

Pauwels demonstreert in WB-cross Namen

Kevin Pauwels (Sunweb-Revor) heeft een ware demonstratie gegeven in de WB-cross rond de Citadel van Namen. Pauwels reed in de slijkerige cross bijna de hele tijd alleen aan de kop. Een Sven Nys (Landbouwkrediet) in mindere doen wist nog als tweede over de streep te bollen nadat Niels Albert (BKCP-Powerplus) vlak voor de finish lek reed.

De Fransman Francis Mourey werd vierde, Klaas Vantornout vervolledigde de top vijf. Voor Pauwels was het na zijn zege in de openingsmanche in het Tsjechische Tabor zijn tweede zege van het seizoen in de Wereldbeker, zijn derde overwinning in totaal.

Pauwels nam meteen na de start samen met de Fransman Francis Mourey het heft in handen om vervolgens al in de derde van de acht af te leggen ronden de Fransman onder druk te zetten. Toen Mourey daarna met een lekke voortube af te rekenen kreeg, aarzelde Pauwels geen moment om alleen door te gaan. Albert volgde in de achtergrond, maar kreeg de kloof naar de leider nooit dicht. Ondertussen verging het Sven Nys niet zo goed. Pas laat kon hij Klaas Vantornout, Lars van der Haar, Bart Aernouts en Mourey van zich afschudden. Toen Albert in de laatste ronde nog een lekke band kreeg, werd Nys toch nog tweede.

In de Wereldbekerstand blijft Albert met 345 punten aan de leiding, maar hij ziet wel Nys (335) en Pauwels (334) naderen. De volgende manche in de Wereldbeker veldrijden staat woensdag in Heusden-Zolder op het programma.

Foto: Belga

Uitslag:

  1. Kevin Pauwels in 1u02'48"
  2. Sven Nys op 48"
  3. Niels Albert op 1'00"
  4. Francis Mourey (Fra) op 1'21"
  5. Klaas Vantornhout op 1'45"

WB-Stand (na vijf van zes manches):

  1. Niels Albert 345 punten
  2. Sven Nys 335
  3. Kevin Pauwels 334
  4. Klaas Vantornhout 264
  5. Bart Aernouts 246