Geen Oscar voor 'A perdre la raison'

Print
De Belgische film 'A perdre la raison' van Joachim Lafosse komt niet meer in aanmerking voor de Oscar voor de beste niet-Engelstalige film. Dat maakte The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences (AMPAS), de Oscar-jury, vandaag bekend.

De jury maakte vandaag haar shortlist bekend van de 9 films die nog in aanmerking komen voor de prijs. Bekendste naam op het resterende lijstje is de Oostenrijker Michael Haneke, met diens in Cannes bekroonde film over liefde en dementie, 'Amour'.

Van de 71 inzendingen voor de Foreign Language Oscar blijven er dus negen over. Dat aantal wordt begin januari verder gereduceerd tot vijf.

Andere genomineerden

Andere bekende geselecteerde films zijn de Franse kaskraker 'Les Intouchables', over de vriendschap tussen een steenrijke verlamde blanke en een arme zwarte, het drama 'Beyond the Hills' van de Roemeense cineast Cristian Mungiu en het Deense 'En kongelig affaere' van Nikolaj Arcel, over de geheime liefde van de jonge vrouw van koning Christian VII voor haar lijfarts.

De andere geselecteerden zijn 'No' van Pablo Lorrain (Chili), 'The Deep' van Baltasar Kormakur (IJsland), 'Kon-Tiki' van Joachim Roenning en Espen Sandberg (Noorwegen), 'Rebelle' van Kim Nguyen (Canada) en 'Sister' van Ursula Meier (Zwitserland).

Bekijk ook de trailer van 'A perdre la raison' via Youtube:

Belga
Foto AFP: actrice Emilie Dequenne en regisseur Joachim Lafosse