Doortocht centrum Opglabbeek open

Print
Opglabbeek - Vrijdagavond 21 december, net voor de koopjesavond, is de doortocht in Opglabbeek centrum geopend voor alle verkeer. Enkel de Kruisstraat blijft nog een drietal weken afgesloten. Vanaf zaterdag rijden de bussen van De Lijn weer volgens hun normale traject.
De Kruisstraat is momenteel nog afgesloten aan de kant van de sporthal. Die afslag blijft vermoedelijk nog een drietal weken afgesloten voor het verkeer. Verkeer dat van Gruitrode komt en richting Louwel wil, moet via de Weg naar Opoeteren rijden. Opgelet: het kruispunt van de Dorpsstraat en de Weg naar Opoeteren is zo ingericht dat het zeer moeilijk is om vanuit Gruitrode de afslag naar Louwel te nemen. U neemt best de rotonde, om gemakkelijker en veiliger de Weg naar Opoeteren in te rijden. Voor vrachtverkeer is de rotonde de enige optie.

Als de werken zijn afgerond, wordt het verkeer vanaf Gruitrode met bestemming Louwel of Opoeteren via de Kruisstraat gestuurd. Op die manier wil men opstoppingen ter hoogte van de Weg naar Opoeteren vermijden.

De Lijn rijdt vanaf zaterdag 22 december weer volgens het normale traject. De halteplaatsen aan de Aldi worden dus niet meer aangedaan door de bussen van lijn 8.

Roger Dreesen

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio