UEFA weert Malaga een jaar uit Europa

Print
UEFA weert Malaga een jaar uit Europa

UEFA weert Malaga een jaar uit Europa

Het Spaanse Malaga, onlangs nog tegenstander van landskampioen RSC Anderlecht in de groepsfase van de Champions League, mag van de Financiële Controlecommissie (CFCB) van de Europese Voetbalbond UEFA bij de eerstvolgende kwalificatie binnen een tijdspanne van vier seizoenen, niet deelnemen aan Europees voetbal. Dat maakte de UEFA vrijdag bekend. Wat dit seizoen betreft, verandert er niets.

De club krijgt ook een geldboete van 300.000 euro. Het prijzengeld van vorig seizoen, dat sinds september door de UEFA geblokkeerd werd, wordt wel weer vrijgegeven.

Achterstallige betalingen

De Spaanse subtopper kreeg de straf omdat de club, die in Qatarese handen is, haar achterstallige betalingen nog steeds niet in orde gebracht heeft.

Malaga krijgt van de UEFA nog tot 31 maart de tijd om de schulden opnieuw aan te zuiveren. Als dat niet lukt, krijgen ze er nog een jaar schorsing bij.

Voor dit seizoen verandert er voor de Spanjaarden niets. Malaga werd gisteren tijdens de loting voor de achtste finales van de Champions League aan FC Porto gekoppeld. Die wedstrijden zullen dus gewoon plaatsvinden.

Andere teams

De Kroatische teams Hajduk Split en Osijek, Rapid en Dinamo Boekarest uit Roemenië, en het Servische Partizan Belgrado kregen een voorwaardelijke schorsing van een seizoen. Zij hebben nog tot 31 maart om aan te tonen dat ze schuldenvrij zijn.

Het Servische Vojvodina en het Oekraïense Arsenal Kiev kwamen er van af met een geldboete, het Poolse Lech Poznan werd vrijgesproken.

Belga
Foto AFP